Medija tim

U sklopu kampanje promocije medijske pismenosti NVO Medija tim je uz poštovanje svih mjera Instituta za javno zdravlje u prostorijama Omladinskog servisa Nikšić održao radionicu za mlade “Osnovi medijske pismenosti”.

Radionici su prisustvovali učenici iz više srednjih škola iz našeg grada koji su u interaktivnom radu u grupi iznijeli svoja zapažanja o ulozi i značaju medija u našem društvu.
“Na radionici je bilo riječi o sposobnosti razumijevanja, kritičkog i analitičkog usvajanja medijskih sadržaja, vještinama kreiranja medijskih poruka u skladu sa profesionalnim i etičkim standardima novinarstva,te sposobnošću pristupa medijima, njihovoj analizi, vrjednovanju i odašiljanju poruka posredstvom medija”, kazala je projekt koordinatorka NVO Medija tim-a profesor Snežana Danilović.
Glavni cilj organizovanja ovih radionica jeste da se kroz kampanju medijske pismenosti pruži podršku mladima da razviju vještine svjesnog odlučivanja o izlaganju medijskom sadržaju, sposobnost kritičkog vrjednovanja i analize informacija i kreiranja novog medijskog sadržaja. Radonicu je vodio izvršni direktor Medija tima Duško Marković.

G.V.

Medija tim Medija tim