Zeleni Centar sadnjom drveća obilježio Dan planete Zemlje

Simboličnom sadnjom četrdeset sadnica drveća (smrče i jele), momci iz Ekološkog udruženja mladih “Zeleni centar” obilježili su Dan planete Zemlje.

Mladi muzički producent Bojan Dobrilović i politikolog Andrija Vasiljević, kažu da im je ovo jedna od mnogih volonterskih ekoloških akcija u kojima su učestvovali.
“Puno volim planinarenje i da stvaram muziku, a nekad najbolja inspiracija dođe tokom samog boravka u prirodi gdje u suštini odmaramo naše misli. Drago mi je da sam posadio drvo, nadam se da ću jednog dana moći u njegovoj hladovini da uživam, osluškujući zvuke prirode a kasnije u studiju stvarati dobra muzička djela”, rekao je Bojan.
Andrija je dodao:
“Nadam se da će svi mladi koji provode svoje slobodno vrijeme u Trebjesi, nekad tokom života posaditi barem jedno drvo, i onda jednog dana kada ovim putem budemo prolazili sa svojom djecom, možemo da im pokažemo šta smo im ostavili u našoj divnoj Trebjesi”.
Student ETF-a Luka Tončić kaže:
“Meni je već duže vrijeme bila želja da učestvujem u volonterskoj akciji sadnje, i drago mi je da smo na ovaj način ne samo simbolično obilježili Dan planete Zemlje već i proslavili prijateljev rođendan”.
Mladi biolog i izvršni direktor Zelenog centra, Miloš Džiknić, ujedno i slavljenik na ovaj dan rekao je da mu je drago da je Dan Planete Zemlje po datumu pada tačno na njegov rođendan, i što ga ovom simboličnom sadnjom proslavljaju.
„Trebjesa predstavlja pluća našeg grada, i sada će dodatno biti bogata za još 40 sadnica smrče i jele. Svi naši sugrađani su pogotovo u periodu panedmije koronavirusa sigurno uvidjeli kakvo prirodno blago mi imamo u gradu, i da se prema Trebjesi moramo ophoditi sa poštovanjem i ljubavlju, i uvijek je održavati čistom i darivati joj nove sadnice. Ubrzo pravimo jos novih akcija, pratite nas na našoj facebook stranici Ekološko udruženje mladih “Zeleni centar”, i sve vas pozdravljam uz slogan našeg udruženja “ČUVAJMO PRIRODU JER ONA ČUVA NAS!!!”, kazao je Miloš.