Dvije godine rada Narodne kuhinje u Nikšiću svečano je obilježeno danas u prostorijama ove organizacije. Narodna kuhinja je u svom dvogodišnjem radu pomogla mnogo građana Nikšića a u vrijeme pandemije koronavirusa bila je jedina narodna kuhinja u Crnoj Gori koja je radila.

“Dvije godine rada Narodne kuhinje obilježavamo danas skromno. Tu smo svi jer želimo da prenesemo poruku da smo svi složni i jedinstveni. Tu su predstavnici političkih partija, nvo organizacija iz Nikšića. Za dvije godine rada podijelili smo 200 hiljada obroka i četiri hiljade humanitarnih paketa”, kazala je direktorica Narodne kuhinje, Konstantina Vojinović.
Ona ističe da je veoma ponosna na saradnju sa privrednicima grada i Opštinom Nikšić, kako u prethodnom sazivu tako i u ovom.
“Ponosna sam na saradnju sa privredikom iz Berlina. I ove godine smo obezbijedili sve potrebno za rad Narodne kuhinje, i nadamo se da će se potreba i broj korisnika smanjiti u budućnosti”, istakla je Vojinović.
Trenutno Narodna kuhinja ima 290 korisnika, neki od korisnika otišli su na primorje da rade.
“Broj se kreće od 290 do 350 korisnika. Imamo korisnike koji moraju da jedu lakšu hranu, njih oko 70, a za 90 korisnika hranu nosimo na kućnu adresu. Drugi dolaze ovdje“, kazala je ona.

 


Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Nemanja Vuković prisustvovao je obilježavanju dvogodišnjice rada kuhinje i istakao je da će nova vlast raditi na smanjenju broja gladnih u Nikšiću i da se nada da će se broj korisnika Narodne kuhinje postepeno smanjivati.
„Radićemo na tome da se iz godine u godinu broj korisnika Narodne kuhinje smanjuje i ovo je jedna od rijetkih ustanova i objekata kojoj želimo što skorije zatvaranje. Ovi objekti će postojati zbog onih koji su bolesni i nemoćni. Nova lokalna vlast mora raditi i radiće na smanjenju broja korisnika Narodne kuhinje“, poručio je Vuković.