Ministar vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Đorđe Radulović posjetio je danas Narodnu kuhinju u Nikšiću.

„Pozvali smo Vas da prevaziđemo razlike, da pokušamo da zajedno radimo za dobrobit građana. Za dvije godine rada podijelili smo 200 hiljada obroka i četiri hiljade humanitarnih paketa. Veoma sam ponosna na saradnju sa privrednicima grada i Opštinom Nikšić, i na saradnju sa privredikom iz Berlina. I ove godine smo obezbijedili sve potrebno za rad Narodne kuhinje, i nadamo se da će se potreba i broj korisnika smanjiti u budućnosti“, kazala je direktorica Narodne kuhinje, Konstantina Vojinović.
Ona je istakla da u kuhinji rade samo volonteri, i da su ti volonteri korisnici socijalne pomoći.
Vojinović je zamolila ministra da prenese premijeru Krivokapiću i Vladi Crne Gore da na Kapinom Polju postoji baraka u kojoj ljudi žive u lošim uslovima i da bi valjalo da se pomogne tim ljudima i da za kuhinju trenutno ne traže ništa jer je za ovu godinu obezbjedili sve.
Ministar Radulović je kazao da je upoznat sa radom kuhinje i sa humanitarnim radom Vojinović.
„Učestvovao sam u transportu kovid bolesnika za Austriju i upoznat sam sa svim što ste Vi učinili za Dragutina Dubljevića i želim da Vam se zahvalim za sve što ste uradili za njega, koji je nažalost izgubio bitku sa kovidom. Ali sami Vaš čin govori kakvi ste ljudi, i kakvi smo mi kao građani Crne Gore i od čega smo napravljeni“, kazao je Radulović.
Radulović je obećao pomoć i Kuhinji u Nikšiću i izrazio divljenje gradu i ljudima zbog svih humanitarnih akcija koje se organizuju.