Tridesetdvogodišnji Andro Furundžić iz Bijelog Polja za koga se protekle dvije godine prikupljala pomoć za transplantaciju bubrega danas putuje u Istanbul gdje će mu sestra Bojana Jokić Furundžić donirati bubreg. Tokom cijelog puta pratnja će im biti Konstantina Vojinović iz NVO Izvor života koja je 2018. godine donirala bubreg do tada nepoznatom sugrađaninu Iliji Bulajiću.

Andro je osam godina čekao na transplantaciju bubrega. Furundžići nijesu bili u mogućnosti da plate transplantaciju bubrega na klinici u Istanbulu pa su pozivali građane i privrednike da im pomognu. Zahvaljujći dobroti ljudi uspjeli su da prikupe iznos od 22 hiljade eura, što je dovoljno za transplataciju, a sredstva za troškove puta i boravka u iznosu od 8000 eura su pozajmili pa pozivaju još jednom ljude dobre volje da im pomognu i zahvaljuju se svima koji su to učinili do sada.
“Posebno se zahvaljujemo Fondaciji Hemiias koja je donirala najveći iznos, Opštini Bijelo Polje i NVO Izvor života kao i Konstantini Vojinović koja je odvojila svoje vrijeme kako bi se sve uspješno završilo i tim gestom je pokazala koliko srce zapravo ima”, kazala je Bojana Jokić Furundžić, Androva sestra.
.
Svi koji žele pomoći, uplatu mogu izvršiti na ime Androve majke Stanisava Furundžić kod CKB 510-3003962285147-31.