Narodnu kuhinju u Nikšiću posjetila je danas delegacija Centralne banke Crne Gore na čelu sa guvernerom banke Radojem Žugićem.

Direktorica Narodne kuhinje, Konstantina Vojinović upoznala je guvernera s radom kuhinje, zaposlenima i korisnicima Narodne kuhinje.
„Za dvije godine rada podijelili smo 200 hiljada obroka i četiri hiljade humanitarnih paketa. Veoma sam ponosna na saradnju sa privrednicima grada i Opštinom Nikšić, kako u prethodnom sazivu tako i u ovom. Ponosna sam i na saradnju sa privredikom iz Berlina. I ove godine smo obezbijedili sve potrebno za rad Narodne kuhinje, i nadamo se da će se potreba i broj korisnika smanjiti u budućnosti“, kazala je ona.
Trenutno Narodna kuhinja ima 290 korisnika. Broj se kreće od 290 do 350 korisnika.
„Imamo korisnike koji moraju da jedu lakšu hranu, njih oko 70, a za 90 korisnika hranu nosimo na kućnu adresu. Drugi dolaze ovdje“, ističe Vojinović.
I istakla je iako političari obećavaju da će se raditi na smanjenju broja siromašnih građana, ovi objekti će i dalje postojati zbog onih koji su bolesni i nemoćni.
Guverner Centralne banke Radoje Žugić je rekao da mu rad Narodne kuhinje u Nikšiću nije nepoztnat i u CBCG su razmišljali kako i na koji način mogu da pomognu kuhinji.
„Centralnoj banki je i cilj da pored njenih osnovnih funkcija je bude društveno odgovorna organizacija i da pomogne kome je to potrebno. Kad se vratimo donijećemo na našim organima odluku kako da pomognemo. I spremni pomognemo ne samo ove nego i nadamo se narednh godina“, kazao je Žugić.