KSCG

Crna Gora ostvarila je istorijske rezultate na prvenstvu Evrope za senior – poručeno je sa današnje press konferencije Karate Saveza Crne Gore, prenosi Mediabiro.

Predsjednik crnogorskog Olimpijskog komiteta Duško Simonović rekao je da je ovo velika šansa za naš karete jer osim ovih medalja ipak postoji šansa da se učestvuje na Olimpijskim igrama i da se pokuša osvojiti olimpijska medalja.
– Bili smo sjajni sa puno energije i odricanja, požrtvovanja i znanja. Sa puno želje osvojili smo ovo srebro, iako je ovo finale i svi žele zlato, ali ovo možemo i na takav način da doživimo. Jelena ima sjajne rezultate i ovo je kruna njenog rada i truda. Nadam se da smo blizu toga da makar jedan od naših takmičara bude u Tokiju – rekao je Simonović.
Kazao je da je ovo bila posebna godina za naš karate. Izrazio je žal što nakon Olimpijskih igara u Tokiju karate neće biti na olimpijskom programu što je, prema njegovom mišljenju, katastrofalno za karate.
– To ne mogu da oprostim svjetskoj karate federaciji što je dozvolila jedan takav odnos prema karateu. Karate je osim što je sport i kultura i životrna filozofija – istakao je Simonović.
Predsjednik karate saveza Ivan Krstajić kazao je i da je na prvenstvu sve bilo fenomenalno organizovano.
– Pojavilo se 530 takmicara iz 47 država. Na takmičenje smo pošli sa puno očekivanja. Radili smo naporno, a godina koja je za nama bila je godina bez takmičenja i bilo smo željni borbe i igre – kazao je Krstajić.
Rekao je i kako se često termini istorijski rezultati ali to nije forma već istina. Zahvalio je predsjednicima države i Vlade na častitkama kao i svim ljudima iz političkog i javnog života.
– Ovo je bila jedna potvrda kvaliteta, a posljednju riječ ćemo reći na takmičenju u Parizu – rekao je Krstajić.
Direktor karate reprezentacije Dragoljub Fatić je rekao da su ponosni na rezultat.
– I za vrijeme pandemije momci su vrijedno radili i došli do toga da se osvoji srebrna medalja. Bronzana medalja je kruna i Jeleninog cjelokupnog takmičenja. Muška ekipa jeste mlada, ali iskusna. Ovaj rezultat nije slučajan nego je rezultat rada u klubovima, sa reprezentacijom, u savezu. Bilo je dosta priprema prethodnih tri mjeseca – rekao je Fatić.
Jelena Maksimović, koja je osvojila bronzanu medalju rekla je da se iza medalje krije rad, trud, odricanje i jaka želja.
– Pratilo me par pehova, imala sam povredu četiri dana prije odlaska na takmičenja – rekla je Maksimović.
Čestitala je momcima, a posebno Mariju Hodžiču jer se vidjelo da motiviše tim i da želi da taj tim pobijedi.
– Srećna sam što sam se baš ja vratila kući sa njima sa medaljom – kazala je Maksimović.
Karatista Nenad Dulović kazao je da je karate njegov život te da se nada da će se odužiti kako sebi i porodici, tako i karateu i da će ostvariti cilj, a to je osvajanje medalje na Olimpijskim igrama.
Izvor: Pobjeda