Helena Blagojević, sa Fakulteta likovnih umjetnosti, proglašena je najboljom studentkinjom za studijsku godinu 2021/2022. Na taj način je još jednom potvrđeno da Crna Gora ima talente koji zaslužuju da budu prepoznati i nagrađeni za uloženi trud i napor, ali i koji ne odustaju od svojih snova i daljeg usavršavanja.
“Za postizanje uspjeha u razvijanju sopstvenog stila u širokom svjetu slikarstva, neophodna je koncentracija, mašta, kao i kombinacija stečenog znanja iz svih oblasti”, ocjenjuje ona i dodaje da iza bilo kakvog uspješnog rada stoji odricanje, ali ako izaberete fakultet koji volite i koji je blizak vašim istinskim kvalitetima i talentu, onda se odricanje i veliki rad anulira.
Helena kaže da se tokom prve godine studija upoznavala sa tehničkim mogućnostima koje su joj kasnije pomogle u boljem likovnom izražavanju.
“U toku druge godine odlučila sam da, motivacijom i željom za promjenom, implementiram svoj lični stil slikanja. Za ovakav poduhvat potrebno je izaći iz zone komfora i ući u neistraženo područje, pa bilo to u novoj slikarskoj tehnici ili temi za buduća djela. Sa ovakvim stavom, učestvovala sam u mnogim izložbama kao i donacijama svojih radova”, rekla je studentkinja.
Njen cilj, u domenu profesionalnog usavršavanja, je da završi osnovne i magistarske studije u Crnoj Gori, nakon čega bi upisala doktorske studije u inostranstvu.
Budućim studentima Fakulteta likovnih umjetnosti kaže sljedeće: “Mislim da osoba koja se opredjeli za Fakultet likovnih umjetnosti treba da ima iskrenu želju, talenat i namjeru za napredak u svom radu kao i da doprinese našoj kulturnoj baštini”.