Crna Gora, lista, najboljie destinacije

Popularni britanski magazin za putovanja “Culture Trip” svrstao je Crnu Goru na listu najboljih održivih destinacija u 2021. godini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije. Još jednom, Crna Gora se našla u društvu svjetskih, egzotičnih destinacija kao što su Maldivi, Japan, Tajland i druge.

“Godina koju smo ispratili putovanja je stavila u drugi plan. Ipak, raduje nas što je već sad uveliko trend da takva mjesta budu prva na bucket listama putnika širom svijeta”, navodi se u saopštenju.
Kako ističe autor objavljenog članka, kampanja “U društvu prirode” vratila je Crnu Goru na “putnički radar”.
“Kampanja podstiče na odmor od napornog virtuelnog svijeta na koji smo bili osuđeni tokom 2020. Podstiče nas da doživimo nevjerovatne, a i dalje neotkrivene prirodne ljepote Crne Gore. Bez obzira gdje putujete 2021., bjekstvo van Wi-Fi mreže, odmor u prirodi i domaća hrana biće pun pogodak. A Crna Gora je definitivno zemlja za to”, kazali su iz NTO.
Za sve one koji su se već odlučili za Crnu Goru kao destinaciju koju planiraju posjetiti u 2021. godini, autori liste objavili su i dodatni tekst – Vodič sa najvažnijim informacijama koje je potrebno da znate o Crnoj Gori.
Renomirani britanski magazin uživa povjerenje više od 15 miliona čitalaca širom svijeta. Objavljeni članak još jedan je rezultat aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na londonskom sajmu u novembru 2020. godine.
Izvor: RTCG