Rođene tri djevojčice i jedan dječak

 

Direktorka Udruženja “Roditelji” Kristina Mihailović najavila je u izjavi za “Dan” da će se u ponedjeljak obratiti Ministarstvu finansija sa zahtjevom u vezi informacija o isplati naknada za novorođenčad.

 

Naknade su trebale, po odluci prethodne Vlade Zdravka Krivokapića, da budu isplaćene do maja, a do danas to nije učinjeno, zbog navodno potrebe da se izmijeni Zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Kada će biti isplaćene naknade za bebe juče nijesmo uspjeli saznati iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, jer nijesu odgovorili na naša pitanja. Izostao je i odgovor kada će izmjene Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti biti na Vladi.

“Nemamo zasad nikakve informacije i vjerujemo da će Ministarstvo finansija biti ažurno u odgovorima jer od resora rada i socijalnog staranja nikakve odgovore ne možemo dobiti na bilo koji zahtjev ili inicijativu koju im upitimo. Očekujemo da do kraja mjeseca bude sjednica Skupštine i da se na njoj nađu izmjene propisa, kako bi se naknade za bebe isplatile. Ukoliko to ne bude, onda se ta priča odlaže za jesen i ko zna kada bi isplate bile. Nas i roditelji zovu i interesuju se šta je sa tim naknadama”, kaže Mihailović.