nova kampanja

Asocijacija mladih Crne Gore pokreće online kampanju pod nazivom “Mi ti dajemo citat, a ti se usudi promijeniti prošlost” u cilju podsticanja mladih na kreativno pisanje, saopštio je direktor Marko Popović.

“Svjedoci smo u kakvom vremenu trenutno živimo, praćeni pandemijom korona virusa koja je umnogome uticala kako na život mladih tako i na život cjelokupne naše planete. Početi pisati je teško jer uvijek nedostaje ona početna misao, pokretač svega. Mi zainteresovanom pojedincu prosljeđujemo deset misli pomoću kojih će započeti svoju priču u samo 20 rečenica, sa svojim stilom, sa svojim junacima, koju ćemo mi kasnije objaviti”, naveo je Popović. Veliki je broj mladih koji su tokom čitanja knjige nekog poznatog pisca zaželjeli, iako možda nijesu došli ni do polovine knjige, zatvoriti knjigu i napisati neku svoju priču. “Pisati je dobro bez obzira da li to piše dijete, mlada osoba, odrasla osoba, poznata ličnost… Neko piše da pobjegne od stvarnog svijeta i ‘uroni’ u neki svoj zamišljeni svijet, neko piše da opiše svoju emociju, neko želi upravo tim pisanjem da komunicira sa ostatkom svijeta, da stvori neki svoj jezik ili da se pak igra sa jezikom. A neko piše jednostavno da ispriča neku priču”, navode iz Asocijacije mladih.
Kako navode, tokom trajanja pandemije i tokom uvođenja određenih epidemioloških mjera, pojedinac u našem društvu ima više vremena da se posveti sebi. “Mladi imaju više vremena da rade na sebi u svim poljima i online kampanja može dobro doći onima koji već pišu, onima koji nijesu nikada pisali ili onima koji su pisali ali su svoje bilješke cijelo vrijeme krili od ostalih”, kazali su iz te Asocijacije.
Nadaju se velikom odzivu i da će kampanja uroditi plodom. “Svi zainteresovani mogu nam pisati na mail: asocijacijamladihmne@gmail.com  ili na facebook stranici”, naveo je direktor Popović.