Asocijacija mladih CG:

Članovi Asocijacije mladih Crne Gore danas su posjetili porodicu Pejović iz Nikšića i donijeli im osnovne životne namirnice koje su im bile potrebne.

“U vremenima kada je teško živjeti čak i onima koji su u radnim odnosima, porodice sa minimalnim primanjima preživljavaju i mole za bilo koji vid pomoći. Žaklina Pejović, majka devetogodišnjeg Miroslava Pejovića nas je primila u svoj skromni topli dom i ukazala nam na poteškoće koje prate nju i njenu porodicu kao i na životne uslove u kojima žive.
Svjesni smo situacije da u Crnoj Gori postoji veliki broj porodica koje su u sličnim položajima i ovim putem ponovo apelujemo na nadležne institucije kao i ministarstva da se okrenu ka pomoći socijalno ugroženim porodicama, jer i oni su dio naše zajednice i ne trebamo okretati glavu na njihove životne price”, kazali su iz Asocijacije mladih..
Asocijacija ovim vidom pomoći želi da društvu ukaže na spremnost mladih da pomognu ostatku društva, što pokazuje i činjenica da je sa njima išao i najmlađi član organizacije desetogodišnji David Mijušković.
“Porodica Pejović iz Nikšića treba pomoć i mi smo tu da pomognemo onoliko koliko to bude u našoj mogućnosti. Sa ovim i sličnim akcijama ćemo nastaviti i u narednom periodu, a isto tako ponovo pozivamo ostatak naše zajednice da se priključi i sa malo pomogne nekoga puno. Još jedna akcija uspješno odrađena i mi nastavljamo dalje”, istakli su oni.