karate

Crnogorski karatista Kenan Nikočević osvojio je zlatnu medalju, dok je srebrni bio Filip Bakić u katama drugog takmičarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci.

 

Nikočević je u konkurenciji mlađih seniora, u crnogorskom finalu, savladao Bakića odlukom sudija 25,86 – 24,94. Novi prvak Balkana kao prvoplasirani prošao je prvi krug takmičenja (24,06), a bio je najuspješniji i u drugom (24,94) i izborio finale.

 

“Konkurencija je bilo izuzetno jaka, turnir je okupio najbolje kataše regiona u konkurenciji mlađih seniora. Utisci su fenomenalni”, rekao je Nikočević agenciji MINA.

 

On se zahvalio drugovima iz seniorskog kata tima, Vladimiru Mijaču i Arijanu Kočanu i treneru Almiru Cecunjaninu. Bakić je kao trećeplasirani (24,4) izborio drugi krug, u kojem je bio najbolji u svojoj grupi (25,72) i plasirao se u finale.

 

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, konkurencija je bila jaka. Zadovoljan sam kako sam odradio šampionat, ali uvijek može bolje. Slijedi Evropsko prvensto u Pragu. Za sve postignuto hvala trenerima Biserki i Tijani Radulović, kao i drugaricama iz kluba i reprezentacije na velikoj podršci”, kazao je Bakić.

 

Na korak od pobjedničkog postolja bio je i Arijan Kočan, koji je u meču za bronzanu medalju izgubio od Uroša Subote iz Srbije (25,28 – 24,6) i osvojio peto mjesto. Kao petoplasirani završio je i mlađi senior Nemanja Jovović, koji je u meču za bronzanu medalju izgubio od Sandra Krešića iz Bosne i Hercegovine 8:0.

 

Crna Gora uoči posljednjeg takmičarskog dana ima po dvije zlatne i srebrne i četiri bronzane medalje.

 

Zlatna je juče bila mlađa seniorka Milena Jovanović, srebrnu medalju osvojila je kadetkinja Jovana Damjanović, a bronzane kadeti Balša Vojinović i Nenad Đuričić, junior Lazar Potpara i mlađi senior Matija Bojić.

 

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana na programu su ekipni nastupi, a Crnu Goru predstavljaće kata timovi – muški kadetsko-juniorski i ženski u konkurenciji mlađih seniorki.

 

Muški kadetsko-juniorski tim činiće Aleksa Janjić, Ajsel Geršvic i Nikola Milić, dok će ženska ekipa nastupiti u sastavu Mila Mraković, Maša Đukanović i Džena Canović.

 

Izvor: Mina