Manojlović

 

Željezara ima perspektivu, kazao je izvršni direktor novoosnovane firme EPCG-Željezara Nikšić Đorđije Manojlović. Istakao je da je uslov da se preuzme firma da se isplati kompletna uplata.

Manojlović je kazao: “Mi smo dali biznis plan koji je juče usvojen i po tome smo planirali četiri djelatnosti. Ići ćemo u izgradu konstrukcija za potrebe solara, izradu potkonstrukcija takođe za solare, baze i pogon kovačnica, biće metalopredaje u radventu, i plus solarna elektrana koja će biti postavljena”.

Nadam se da će radnici imati više sreće nego sa turskom firmom.

“Željezara ima perspektivu a mi smo u ovo ušli srcem i sa nekim profesionalizmom”, naveo je Manojlović.

Kazao je da prva rata ide u ponedjeljak, a druga rata 15. februara, te da će nakon toga moći da se uđe u fabriku.

“Prema biznis planu planirano je 304 radnika, pa ćemo prema potrebi, kako budu kretali pogoni uključiti sve radnike i zapošljavati redom”, naveo je Manojlović.

Elektroprivreda Crne Gore ubrza li uplatu druge rate, radnici bi mogli i prije proljeća da budu uključeni u rad. Manojlović je naveo je da je uslov da se isplati kompletna uplata da bi se firma preuzela.

Manojlović je kazao: “Što se tiče prekvalifikacija radnika, većina poslova u ovoj firmi je metalske prirode,a to su ljudi koji su radili to već, to su slični poslovi. Solar gradnja ce raditi postavljanje, a mi ćemo raditi konstrukciju”.

Istakao je da njega lično preporučuje to što je “jednom željezarac uvijek željezarac”.

“Imamo dobru ekipu, imamo dosta iskustva, i ja se nadam da se biti sve u redu”, kazao je Manojlović.