Nevladina organizacija (NVO) “Naša budućnost” iz Nikšića nastavlja sa akcijom uređenja dijela šetališta “Vito Nikolić” pod Trebjesom, kako prenose Vijesti.

Ovo nije prvi put da se organizuje akcija uređenja šetališta, jer su oni prije dvije godine u dijelu koji se nalazi preko puta stadiona OFK “Budućnost“ posadili 12 sadnica jasena i čempresa, ali se sadnice nijesu primile pa su ponovo riješili da taj dio pošume i od njega naprave park.

“Do kraja sedmice na prostoru površine 840 metara kvadratnih posadićemo petnaestak sadnica platana i crvenog hrasta, kao i ukrasno zelenilo. U aprilu nastavljamo sa drugom fazom akcije tokom koje ćemo urediti 15 klupa, česmu i postaviti tablu obavještenja na kojoj će biti istaknuti donatori koji su podržali ovu akciju”, kazala je izvršna direktorica organizacije “Naša budućnost” Ilinka Otašević.

Tvrdi da su mladi Nikšića kao jedan od problema identifikovali neuređenost pomenutog šetališta, što im je bio još veći podstrek da počnu sa realizacijom akcije. Podsjetila je da su u avgustu prošle godine obnovili dječije igralište.
Akcija uređenja dijela šetališta realizuje se u okviru projekta “Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću”.