Na četvrtom Regionalnom samitu preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope “300 Najboljih” u Dubrovniku, crnogorski privrednici – članovi Unije poslodavaca Crne Gore ostvarili su izuzetan uspjeh i postali laureati čak devet nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, prenosi Analitika.

Nagrada za životno djelo u preduzetništvu sa Zlatnom lentom uručena je Tomislavu Čelebiću, vlasniku kompanije Čelebić.

”Ovogodišnje Velike nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” dobile su kompanije: Put Gross, Bijelo Polje; 13. Jul plantaže, Podgorica; Cerovo, Bar; Mercator International, Bijelo Polje. Dodijeljene su i nagrade za doprinos razvoju poduzetništva i to kompanijama – članicama Asocijacije poslovnih žena Crne Gore koje su, ujedno, i članice UPCG: RK Nikšićanka, Nikšić; Poliklinika “Dr. Vuksanović”, Bar; Spin, Podgorica; Pamark, Podgorica”, navodi se u saopštenju.

Cilj projekta “Stvaratelji za stoljeća” je javno odavanje priznanja i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čiji su rad, znanje, kreativnost i poslovni rezultati osnov i glavni pokretač napretka zajednice.

”Posebna vrijednost ovih nagrada i priznanja je što ih preduzetnici dodjeljuju preduzetnicima, a sve u okviru posebne i dugotrajne procedure nominovanja i izbora laureata.

UPCG je prvi crnogorski laureat Velikog priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj I jugoistočnoj Evropi (2014), kao i Ambasador “Povelje za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi” za područje Crne Gore.
Delegaciju privrednika iz Crne Gore na samitu u Dubrovniku predvodila je predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović.