rptnb

 

Fondacija Volonteri Crne Gore pokrenula je kampanju za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje petogodišnjeg dječaka Vasilija Ćuzovića iz Nikšića.

„Vasiliju Ćuzoviću, našem petogodišnjem sugrađaninu, potrebna je naša pomoć kako bi imao ljepše djetinjstvo. Njemu je dijagnostikovan autizam f84.9. Trenutno se nalazi na Institutu Đordje Kostić u Beogradu sa majkom. Prijedlog ljekara je liječenje matičnim ćelijama, jer jedino ta metoda bi pospješila Vasilijev oporavak.” – izjavila je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Došen ističe da su troškovi liječenja visoki, a da finansijska situacija porodice Ćuzović je više nego loša.

“Postupak se odvija 3 puta, a cijena 3 tretmana sa pratećim troškovima iznosi približno 20.000 eura. Roditelji su nezaposlena lica, a jedini mjesečni prihod je lična invalidnina koju primaju zbog njegovog zdravstvenog stanja. Shvatajući ozbiljnost situacije, neophodnost brze reakcije i svih okolnosti danas smo pokrenuli kampanju kako bi pomogli Vasiliju da ima kvalitetniji život, a prije svega djetinjstvo. Pozivamo sugrađane, ali i sve ostale koji su u mogućnosti da pomognu Vasiliju, jer on sad računa na našu pomoć i podršku. Naša Fondacija uz podršku biznis partnera danas će poslati građanima Crne Gore Viber poruku pomoću koje mogu donirati novac za Vasilijevo liječenje. ” – kazala je Marina Došen.