Opština Nikšić organizovala je danas događaj “Kafa sa predsjednikom” 

Na događaju, koji je interaktivnog tipa, učestvovovao predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, predstavnici državnih institucija, NVO sektor, preduetnici, akademska zajednicai zainteresovani građani.

Cilj ovog događaja je podsticanje građana da aktivnije učestvuju u kreiranju lokalne politike kroz afirmaciju kulture dijaloga i identifikovanje aktivnosti lokalnih politika za budući razvoj.

Diskuskutovalo se na sledeće teme: Projekti i mehanizma Opštine Nikše u službi rješavanja problema nezaposlenosti, Transparentnost rada Opštine Niksić poboljšanje dijaloga sa građanima.

 

„Lokalna uprava mora biti servis svih građana. Raduje me veliko interesovanje sugrađana za razgovor sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine“, kazao je Vuković.

Vuković je istakao da je velika nezaposlenost u Nikšiću.

„Mladi odlaze. I veliki dio sugrađana radi u Podgorici jer grad nije mogao da zaposlenje“, kazao je on.

 

Vuković je govorio i o modelima podrške početnicima i ženama u biznisu, poljoprivrednicima, kao i brojnim preduzetnicima, a u cilju poboljšanja situacije u našem gradu.

„Na prvom mjestu mislim na dovođenje kredibilnih investitora čistog kapitala, ali svakako Opština u svim tim radnjama mora biti postavljena kao partner, a ne kao ucjenjivač. Dakle, da bismo doveli kredibilne investitore, Opština mora otvoriti vrata za takve ljude, a samim tim doći ćemo do novih radnih mjesta. Ne kažem da jednom kapitalnom investicijom rješavamo problem nezaposlenosti u našem gradu. Dug opštine je preko 30 miliona eura, određena preduzeća su u potpunom kolapsu i to je nešto sa čime se suočavamo. Takođe, problem deponije Mislov do koji je aktuelan posljednjih dana jeste veliko opterećenje i obaveza za novu lokalnu vlast. U tom dijelu imam najveću satisfakciju, kao neko ko se najviše bavio pitanjem deponije, da pronađemo rješenje“, istakao je on.

Najavio je i nove servise koji če pomoći boljoj sasradnji sugrađana i Opštine Nikšić.

Na „Kafi sa predsjednikom“ bilo je riječi o rješavanju problema izbora predsjednika mjesnih zajednica, poboljšanju života osoba sa invaliditetom.

Ovaj događaj jedna je od aktivnosti u okviru realizacije Projekta “VALID”, koji se finansira iz fonda Evropa za građane, a Opština Nikšić je jedan od partnera. mi