vozni park, skupština

Vozni park Skupštine Crne Gore broji ukupno 30 vozila.

Iz Skupštine je saopšteno da su u cilju povećanja transparentnosti i otvorenosti rada Parlamenta, na novom veb sajtu, dostupne informacije o voznom parku Skupštine Crne Gore.
“Tabela voznog parka Skupštine Crne Gore sadrži informacije o osnovnim karakteristikama vozila (marka, tip, boja, godina proizvodnje, godine starosti, registarski broj), informacije o ranijim, odnosno sadašnjim korisnicima vozila, kao i osnov po kojem su raniji, odnosno sadašnji korisnici stekli pravo na korišćenje istih. Prema informacijama iz tabele, tri vozila iz voznog parka Skupštine Crne Gore su starosti ispod pet godina, 11 vozila su starosti između šest i deset godina, dok je 16 vozila starosti između jedanaest i petnaest godina. Od ukupnog broja vozila, sedam vozila je nezaduženo, odnosno nemaju svog korisnika”, navode iz Skupštine.
Na sajtu je moguće naći informacije o voznom parku za mjesece april i maj tekuće godine, a ova vrsta podataka biće redovno ažurirana i na ovaj način objavljivana i u budućnosti.
Podsjećaju da je upotreba službenih vozila definisana Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila u Skupštini Crne Gore
Pravo na stalnu upotrebu vozila ima predsjednik radnog tijela, ovlašćeno lice koje odredi predsjednik poslaničkog kluba, za potrebe kluba i generalni sekretar i njegovi zamjenici.
Izvor CDM