Na izbornoj Skupštini Atletskog saveza Milorad Vuletić izglasan je kao novi direktor. Vuletić je dobio većinsku podršku u vidu 14 gladova delegata, dok je jedan bio uzdržan.

Prije njega, tu funkciju vršio je Gojko Banjević.

Iz Atletskog saveza su saopštili da je Vuletić istaknuti atletski i sportski radnik Crne Gore, koji je osvajao najevaća priznanja Evropske atletske federacije, kao i priznanja Svjetske federacije.

Ovo će biti drugi mandat Vuletiću na čelu Atletskog saveza nakon što je tu funkciju vršio od 23. decembra 2006 godine do 22. decembra 2018 godine.

Skupština je takođe izabrala i Upravni odbor, u kojem su, osim Vuletića, bili još Igor Pešić, Dijana Mirković, Tomaš Đurović (predstavnik sportista), Osman Erović (selektor) i Jovića Đuranić, predsjednik Atletskog kluba Sanja iz Bara.

Izabran je i Nadzorni odbor u sastavu Milorad Joković (predsjednik), zamjenik Dario Đuričković i član Mladen Vujačić.
Na Skupštini su takođe usvojeni Izvještaj o radu Atletskog saveza sa finansijskim pokazateljima za prošlu, kao i plan i program za 2023 godinu sa finansijskim planom.

Konstatovano je da se očekuje još veća finansijska podrška države, odnosno nadležnog resornog Ministartva, uzimajući u obzir izuzetne ostvarene rezultate koje je crnogorska atletika postigla u prethodnoj i takmičenja koje crnogorske atletičare očekuje u 2023. godini.

Usvojena su pravila i propozicije za organizovanje i spovođenje takmičenja u ASCG za 2023. godinu.

Na Skupštini je konstatovano da je crnogorska atletika dozivjela svoju najbolju godinu u istoriji.
I