Tradicionalno takmičenje u veleslalomu za predstavnike diplomatskog kora i predstavnike državnih organa Crne Gore održano je ovog vikenda u Kolašinu.
Poslije dvije vožnje veleslaloma, na padinama Bjelasice, najuspješnija je bila predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, dok je drugo mjesto zauzela sutkinja Nađa Todorović, prenose Vijesti.
Među muškarcima najbolji rezultat postigao je Janko Vlahović iz Uprave policije, dok su drugoplasirani i trećeplasirani Dalibor Drljević i Vojin Krgović iz Vojske Crne Gore.
Trku je organizovao Crnogorski skijaški savez pod motom “ Zajedno za evropske vrijednosti – Kolašin 2017”, a domaćin je, po treći put, bio Ski centar Kolašin.
Vještine na snijegu, koji je zbog velike vlažnosti danas bio težak za vožnju, ove godine pokazalo je 36 diplomata i zaposlenih u državnim organima.
Rajko Kosić iz Skijaškog saveza Crne Gore kazao je da je cilj te manifestacije promocija turističkih potencijale naše zemlje.
Diplomate tokom vikenda nijesu štedjeli komplimente na račun potencijala Bjelasice, ali i ponude Ski centra.
To je, po ocjeni direktora skijališta Bobana Šćepanovića, naročito bitno, jer je riječ o gostima, koji su boravili i na čuvenim evropskim skijaškim destinacijama.
“Njihove pohvale znače da smo uspjeli da pružimo kvalitetne uslove. Naravano, nastavljamo u tom smjeru sa još više elana. Boravak diplomata na Bjelasici znači i promociju našeg skijališta ali i planinskog turizma Crne Gore”, rekao je Šćepanović “Vijestima”.