Gradnja još jednog stambenog objekta za penzionere, danas je zvanično počela postavljanjem kamen temeljca u Rudom Polju, u kojom će biti obezbijeđeno 75 stanova.

Na zvaničnom početku radova prisustvovali su predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, direktor Fonda Penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) Dušan Perović, kao i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Nevladine organizacije (NVO) “Udruženje penzionera Nikšić”, koji su u saradnji obezbijedili sredstva za izgradnju još jednog stambenog objekta.

Grbović je poželio penzionerima da se za godinu dana usele u stanove koji se rade, ali i najavio da će ključevi od prethodno završene zgrade biti uručeni naredne sedmice.

„U roku samo završili ono što smo obećali prošle godine, evo sada počinjemo drugu zgradu od 75 stanova, tako da mislim da ovim rješavamo goruće probleme dijela penzionera koji nijesu dobili stanove tokom svog dugog rada. Opština Nikšić je sa svoje strane obezbijedila ovu lokaciju koja je površine oko 4.6 hiljada kvadratnih metara, ali i oslobodila komunalija ovaj objekat. Naša direkcija će raditi i nadzor tako da je to od strane opštine sve besplatno i to značajno umanjuje cijenu izgradnje ovih stanova”, kazao je Grbović.
Direktor Fonda PIO Dušan Perović, naglasio je kako je veoma zadovoljan početkom gradnje novog objekta za penzionere i da će Opština Nikšić nastaviti sa riješavanjem stambenih pitanja ovih, ali i drugih grupa ljudi.
„Počinjemo danas još jednu stambenu zgradu i nastavićemo i dalje. Prije nekoliko godina smo izgradili jedan stambeni objekat sa 12 stambenih jedinica. U opštini Nikšić ćemo sagraditi, za nepunih par godina, ni manje ni više nego 162 stambene jedinice i možemo da kažemo da se primičemo zajedničkom cilju, a to je da nećemo imati penzionere koji će biti podstanari“ saopštio.

Direktor fonda istakao je da će ova ustanova nastaviti da se bavi najvažnijim pitanjem penzionera, a to je redovna isplata primanja.
Ukupna vrijednost radova na danas započetim radovima je 1.8 miliona eura.