Odbor direktora Pošte Crne Gore usvojio je, na predlog izvršnog direktora kompanije, novi Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta.

 

„Novi Pravilnik o sistematizaciji nije usvojen radi ‘premještanja i namještanja’, kako je u prošlosti rađeno u većini državnih firmi, već radi ostvarenja razvojne vizije i budućnosti kompanije“, navodi se u saopštenju Pošte.

 

Taj dokument, kako su objasnili, predstavlja mapu puta kojim Pošta treba da ide.

 

„Spajanje tradicionalnog i modernog, hrabar izlazak na tržište i pridobijanje novih klijenata su imperativ. Moramo se pokrenuti i Poštu pozicionirati kako zaslužuje. Nova sistematizacija je prvi korak i ima za cilj da kompletan sistem postane istinska ekspres pošta“, dodaje se u saopštenju.

 

Iz kompanije su poručili da prodaja i marketing neće biti puka administracija, kao do sada, već motor za povećanje prihoda.

 

„Biće riječ o moćnoj službi koja neće čekati već pronalaziti buduće klijente i partnere i razgovarati sa njima. Samo ovakvim, proaktivnim pristupom, možemo našu Poštu Crne Gore, koja je okoštala u mnogim segmentima, učiniti jakom i moćnom“, rekli su iz kompanije.

 

Razvoj, inovacije i implementacija moćnog integrisanog sistema, postavljeni su kao prioritet.

 

„Obezbijedićemo mnogo veća finansijska sredstva kako bi poslovni procesi mogli biti kontrolisani u svakom segmentu. Implementacijom ovog sistema nećemo imati problem da naplatimo univerzalni neto trošak. Pošta je upravo zbog ovoga izgubila milione EUR koje nije naplatila. Ovog problema u bliskoj budućnosti neće biti“, tvrde u kompaniji.

 

Formiranje logističko – distributivnih centara, ne samo u Podgorici, nego na primorju i sjeveru Crne Gore u planu su za period do 2025. godine.

 

“Jačanje elektronskih servisa, usluga hibridne pošte, štamparije, špedicije i digitalne arhive su naši proizvodi, koje ćemo ponuditi tržištu ispunjavajući sve pretpostavke kvaliteta i efikasnosti. Post expess služba će biti broj jedan u Crnoj Gori. Niko ne može i neće biti u prilici da ponudi bolju uslugu brze dostave od Pošte, koja ja prisutna na 150 lokacija u državi, u svakom gradu i selu”, navodi se u saopštenju.

 

Iz Pošte su poručili da nema razloga da se zaposleni plaše promjena, jer su one za dobro svih.

 

“Odgovoran radnik i službenik može biti samo zadovoljniji. Dakle, nema straha, nego svi zajedno za Poštu, za njenu svijetlu budućnost u koju duboko vjerujemo”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Mina biznis