lisice, hapsenje

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su brzom i efikasnom akcijom identifikovali osobe koje su juče uz prijetnju oružjem otuđile novac iz Pošte Crne Gore u Sutomoru. Sinoć su po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bar lišeni slobode M.R. (50) i M.R. (24) iz Budve, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo.

Sumnja se da su ove dvije osobe krivično djelo koje im se stavlja na teret izvršile juče oko 14.00 časova, na način što su se vozilom marke „Opel Corsa“, skrivenih registarskih oznaka, kojom je upravljao M.R. (50), dovezle do poslovnice Pošte Crne Gore, nakon čega je M.R. (24) maskiran ušao u poslovnicu i uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem od zaposlene radnice otuđio novac u iznosu od oko 1.500 eura, nakon čega su se osumnjičeni dali u bjekstvo.
Odmah po sazanju za događaj izvršena je blokada grada i preduzete su neophodne mjere i radnje koje su rezultirale identifikacijom, lociranjem i lišenjem slobode osumnjičenih lica.
Po naredbi nadležnog suda izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija, kao i vozila, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela.