Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor uhapsili su dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su u Kotoru, u noći između subote i nedjelje, u jednom noćnom klubu kontrolisali tri osobe i pronašli drogu.

Navodi se da je kod P.V. (20) iz Podgorice pronađeno 26 tableta ekstazija.

„Sa događajem je upoznat tužilac koji se izjasnio da se u radnjama P.V. stiču elementi krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i da se osumnjičeni liši slobode“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je kontrolisan i D.K. (18) iz Podgorice.

„Kod njega su pronađena četiri manja pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je marihuana“, kazali su iz policije.

Kako su naveli, protiv D.K. je, po nalogu postupajućeg tužioca, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kontrolom R.S. (25) sa prebivalištem u Herceg Novom pronašla jednu tabletu ekstazija i tri „džointa“.

„Tužilac se izjasnio da se u radnjama R.S. ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je droga od tih osoba oduzeta i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

Iz policije su rekli da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor 7. maja kontrolisali još tri osobe kod kojih su pronađene manje količine marihuana.

„Protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave“, kaže se u saopštenju.