Multidisciplinarnog tima

U Hotelu “ Jugoslavija”, 19. maja održan je drugi sastanak formiranog Multidisciplinarnog tima za sprječavanje zloupotrebe droga na teritoriji opštine Nikšić.
Multidisciplinarni tim je formiran sa ciljem da se OPORAVAK kao metodolški okvir u tretiranju zavisnosti pozicionira na bolje mjesto u svakodnevnom bavljenju problematikom zavisnosti, a samim tim da se poboljša položaj osoba koje su pogođene zloupotrebom droga, onih koji su u procesu oporavka kao i članovima njihovih porodica.
Članovi tima imenovani su od strane svojih institucija i organizacija, a timu se priključio i predstavnik zdravstvenog sektora, čime su kompletirane ključne profesije koje mogu pomoći osobama koje su pogođeni problemom zavisnosti.
Na sastanku su dogovoreni budući zajednički koraci i akcije koje će tim realizovati u budućnosti, a gdje će se kroz još intenzivnije umrežavanje i zajedničko djelovanje raditi na poboljšanju položaja zavisničke populacije.
Multidisciplinarni tim je formiran u sklopu projekta „Biram Oporavak“, koji sprovode Preporod iz Crne Gore, Proslavi Oporavak iz Bosne i Hercegovine i Izlazak is Srbije u partnerstvu sa Svjetskom federacijom za borbu protiv droga ( WFAD).