Akcija Pauk

Policija je sprovela akciju „Pauk“ u Baru i Ulcinju i uhapsila osam osoba zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je na devet lokacija u Baru i Ulcinju pretresla stanove i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivične prijave protiv osam osoba .
“Prilikom pretresa stana koji koristi Z.L. u Baru pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase oko 108 grama. Pretresom stana E.R. u istom gradu pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, kao i rasuta sasušena biljna materija za koju se takođe sumnja da je ista opojna droga ukupne mase oko 47 grama, a koje je E.R. odbacio kada je ugledao policijske službenike”, navodi se u saopštenju.
Određena količina opojne droge hašiš je pronađena pretresom stana M.M.
“Krivične prijave podnijete su protiv Z.L. (33), P.L. (30), S.I. (25), M.M. (26), A.B. (41), D.P. (25), E.R. (25) i M.S. (26)”, navodi se u saopštenju.
Tokom sprovođenja akcije „Pauk“ procesuirano je ukupno 37 osoba, podnijeto je osam krivičnih prijava protiv 12 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opoojnih droga, dok je prekršajno po Zakonu o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga procesuirano 25 lica.
“Takođe, na ovom predmetu policija je u 33 slučaja izvršila zaplijene opojnih droga na području Bara i Ulcinja, kada je zaplijenjeno oko 6 kilograma opojne droge marihuana, manja količina opojne droge.
Izvor: RTCG