Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, prilikom kontrole lica i vozila u saobraćaju, kod jednog lica pronašli i oduzeli oko 10 grama kokaina, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici OB Cetinje su juče, na raskrsnici magistralnih puteva Podgorica – Cetinje – Budva, kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Passat“, budvanskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila dva lica.

Policijski službenici su pregledom kod suvozača Ž.J. (23) iz Nikšića pronašli i oduzeli pvc kesicu sa 10,2 grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain.

O događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, a Ž.J. je lišen slobode.

ZVDT u Podgorici je naložio da mu se Ž.J. uz krivičnu prijavu privede, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni Ž.J. je danas priveden tužiocu, koji mu je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. Pronađeni kokain upućen je Forenzičkom centru radi vještačenja.