NVO Mladiinfo Montenegro poziva mlade da učestvuju u obilasku Nikšića i posjeti institucijama kroz projekat “Media for Citizens”. Cilj je da se kroz edukativnu šetnju povežu marginalizovane grupe, novinari, političari i donosioci odluka, a aktivnost će biti održana 7. jula, a obilazak će početi u 9h.

U pitanju je edukativna šetnja koja za cilj ima bolje upoznavanje Nikšića i njegove istorije, posjetu institucijama i razgovor sa donosiocima odluka, razmjenu mišljenja s internacionalnim učesnicima, i na kraju opuštanje na Krupcu. U toku obilaska ćemo posjetiti Bedem, Opštinu Nikšić, Tehnopolis, Udruženje za osobe s invaliditetom i Centar za defendologiju.

Projekat “Media for Citizens Story Lab” za cilj ima uspostavljanje i održavanje mreže koja olakšava građansko i angažovano novinarstvo u Evropi, a finansiran je kroz program Europe for Citizens.

U okviru ovog projekta održana je radionica “Mediastorm” u Antaliepti, Litvanija, radionica strateškog planiranja “New Spark to Journalism” u istom gradu, događaj u Slovačkoj i finalna konferencija u Beču. Organizovane su i lokalne aktivnosti u Rimu, Gracu, Vilniusu, Briselu i poslednja je upravo ova u Nikšiću.

Kako biste se prijavili potrebno je da nam pošaljete poruku u inbox profila @mladiinfomne.

Rok za prijavu je 02.07.2023. godine.