Predstava Vladimira Đurđevića „Ne igraj na Engleze“, u režiji Zorana Rakočevića biće prikazana na sceni Nikšićkog pozorišta, u srijedu 24. februara sa početkom u 20 časova. „Ne igraj na Engleze“ je bila ispitna predstava studenata glume – Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, u sklopu glavnog predmeta, u klasi prof. Branislava Mićunovića i asistenta doc. Branka Ilića.

Predstava je premijerno izvedena u Podgorici, na maloj sceni CNP-a, a potom i na Sterijinom pozorju u Novom Sadu i festivalu Skomrahi u Skoplju, gdje je pobrala, osim simpatija publike, i naklonost festivalske kritike. U predstavi igraju: Vule Marković, Pavle Popović i Omar Bajramspahić.
„Ne igraj na Engleze“ je popularni dramski tekst beogradskog pisca Vladimira Đurđevića koji godinama plijeni pažnju publike širom jugoslovenskog prostora u raznim pozorišnim kućama.
U pitanju je komedija koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću.
Komedija je na granici urbeneskog, pogotovo kad saznaju da svu svi trojica na isti dan odigrali isti tiket sa tri različita ishoda.
Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8 do 20 časova) po cijeni od 2 eura, dok za studente i srednjoškolce cijena ulaznice iznosi 1 euro.
Za rezervacije možete pozvati na broj 068 241 701.
Predstava je dio Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.