Komunalna policija
Nakon burne reakcije čitalaca na odluku Komunalne policije da ukloni kontejnere iz kojih je prelivao otpad u nikšićkoj Trebješkoj ulici, obratili smo se Komunalnom preduzeću. Iz Komunalnog su nam saopštili da neće biti vraćanja kontejnera kod Doma starih, zbog izmjena u režimu odvoženja otpada.
“Na tom području odvoz smeća smo regulisali kao i u ostalim prigradskim naseljima, da građani jednom u toku sedmice odlažu otpad u kesama ispred svojih kuća, a radnici Komunalnog odvoze taj otpad, po rasporedu o sedmičnom odvozu otpada”, rekli su iz nikšićkog Komunalnog.
Dodaju da sanacioni plan postoji, i povodom njega su nas preusmjerili Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić.
Što se tiče deponije u Trebješkoj, iz Komunalnog tvrde da oni odrađuju svoj dio posla. Teret otpada “je na leđima” savjesti građana, koje, da nepropisno odlažu otpad nije spriječilo ni postojanje kontejnera, a kako vidimo, kamoli njihovo uklanjanje.
“Kontejneri u Trebješkoj se redovno prazne, najmanje 3 puta sedmično, a deponija oko kontejnera se čisti isto toliko puta, po nalogu Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj. Ova lokacija je samo jedna od “crnih tačaka” koju mi redovno čistimo ali se ona ponovo pravi od strane nasavjesnih građana Nikšića”, zaključuju iz Komunalnog preduzeća.
Podsjećamo, u poslednje vrijeme je aktuelizovana priča o divljim deponijama u Kličevu. Čitaoci našeg portala su se žalili na stanje u Trebješkoj, u kojoj su uklonjene korpe i otpad je počeo da se gomila.
Veliki broj životinja lutalica u potrazi za hranom raznosi otpad na ovom mjestu, a prema riječima mještana, građani iz okolnih naselja su dolazili i isti odlagali baš tu.