Svečanost povodom dočeka đaka prvaka, odjeljenja I-1 “Čarobnjaka”, i otvaranja natkrivenog biciklističkog parkinga u dvorištu OŠ “Ratko Žarić” održana je danas na platou iza ove vaspitno-obrazovne institucije. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, šef kabineta predsjednika Marko Perućica i predstavnici NVO Alfa Centar.
Srdačnu dobrodošlicu prvacima je u ime kolektiva škole poželjela direktorica OŠ “Ratko Žarić”, Nevenka Nikčević.
“Nije lako kofer prepun igračaka zamijeniti torbakom knjiga i obaveza, a postali ste već dovoljno veliki za velike stvari. Danas raširite zadovoljno ruke jedni prema drugima, prema učiteljici, prema školi, ali ne zaboravljajte da raširite svoja krila od mašte i igre”, saopštila je Nikčević u svom obraćanju.
Predsjednik Opštine, Marko Kovačević, saopštio je u svom obraćanju prvacima kako mu je “najteže govoriti pred najozbiljnijom publikom”. Kovačević je citirao apostola Pavla: “Ako čitav svijet zadobijem i ako sva znanja imam, a ljubavi nemam- ništa sam”. Dodao je i da su djeca pred njim puna ljubavi, i poželio im da u školi nadograde znanja neophodna za život.
Roditeljima se, u ime učiteljica, obratila učiteljica “Duda”, Dušanka Vujičić, koja će predavati novoformiranom odjeljenju “Čarobnjaka” I-1. Osim Vujičić, “čarobnjacima i čarobnicama” I-1 će predavati i učiteljica Olivera Ćeranić.
U sklopu svečanosti, stariji učenici ove škole su izveli svoje recitacije.
Podsjećamo, NVO Alfa Centar je u sklopu projekta “Biciklom u školu” u saradnji sa Opštinom Nikšić donirala natkriveni parking za bicikla. Cilj projekta je promocija bicikla kao najzdravijeg i ekološki najprihvatljivijeg prevoznog sredstva do škole.