župa
Na nedavno održanom protestu Predsjednik Mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, poručio je da će od 28. avgusta krenuti sa svakodnevnim blokadama glavne saobraćajnice u koliko se ne počnu rješavati problemi stanovnika tog kraja. Tom prilikom, najavljuje, biće blokiran izvoz rude što će ugroziti posao 200 radnika.
Rekao je da je isključivi razlog blokade saobraćaja ignorisanje zahtijeva MZ od strane Opštine Nikšić i Vlade Crne Gore.
“Imali smo obećanje od Opštine Nikšič, ali već dva mjeseca ne uspijevamo da sjednemo za sto i dogovrimo se oko rješavanja problema”, rekao je Radulović.
Prema njegovim riječima, nijesu ispunjena obećanja o realizaciji projekata u tom kraju, a odnose se na asfaltiranje pet kilometara seoskih puteva u 12 župskih sela, kao ni rješavanje pitanja vodosnadbijevanja.
Mještani Župe pijaću vodu dobijaju svaki treći dan, “ukoliko je uopšte i dobiju“, kazao je Radulović.
Radulović apeluje na institucije da razgovaraju sa Savjetom MZ i da se dogovore oko dinamike rješavanja problema u tom kraju.
“Mi ćemo u ovom istrajati. Varaju se svi koji misle da ćemo odustati. Ne interesuje nas ko je koja poliitčka opcija več samo bolji uslovi za život četiri hiljade stanovnika Župe”, poručio je Radulović.
Izvor: Župa u srcu