Standardna prodaja na buvljaku u Kličevo

Ovog ponedeljka nešto više kupaca na buvljaku u Kličevo u odnosu na prethodne ponedeljke.

U razgovoru sa prodavcima zaključili smo da od ovoga kako kažu nema zarade, a ni sreće iako su cijene prilično povoljne, ali da narod nema para ni za to, već se upisuje u bilješke gdje ostaju i dužni po par eura….
Poslodavci nisu zadovoljni sa zaradom:
“A bolje je u odnosu na prethodni period stvarno, mada to je sve vjerujte od danas do sjutra. Naiđe neko da uzme po koju sitnicu i stvarčicu, ali tu nema zarade kad svako pola sata, sat neko ti dođe do tvog štanda.
Ni lijep dan ih ne izmami da izađu malo iz kuće da obiđu i vide šta ima, a kamoli kad je oblačno vrijeme. Pričali smo da su januar i februar loši i da će mart biti bolji, ali vjerujte mi na riječ da je sve to loše”, rekao nam je jedan od prodavaca.
Popunjenost buvljaka sa robom bila je skromno popunjena danas, ali kako kažu prodaja može i mora mnogo bolje od trenutne situacije.
Pazarni dan, a situacija ništa bolja u odnosu na januar i februar. Ne znam šta bih Vam rekao više, sve sami vidite”…… kratko je rekao drugi poslodavac.
Kako nam je kazalo većina prodavaca, istog su stava da su im nekad pazari bolji drugim danima nego ponedeljkom, iako ponedeljak važi za pazarni dan.
Cijene su povoljne. Cijena trenerki je od 6.00 eura do 8.00 eura. Čarape se kreću od 0.50 eura do 1.50 eura.
Cijena džempera je od 5.00 do 10.00 eura.
Cijene jastuka su od 4.00 do 6.00 eura, čaršavi 10.00e.
Razne sitne stvari (mirisi za kola, noktarice, špage….) po cijeni od 1.00e
S.T.