Ovog jutra na buvljaku pod Trebjesom slaba ponuda kao i zarada kako su nam kazali sami prodavci.

Loši vremenski uslovi uticali su na to da građani ne dođu na buvljak i vide šta ima u prodaji.
Asortiman je raznolik, od opreme za kuću, baštenskog alata, igračaka, bicikala, knjiga,dušeka i jastuka, posuđa, pa sve docobuće i odjeće.
Takođe, polovna garderoba i obuća su nešto što najviše privlači kupce. Cijene nisu fiksne, već paušalne, u dogovoru sa kupcima i njihovim mogućnostima.
Prodavci očekuju da prodaju nešto, dok većina sugrađana se nada da će naći pravu stvar za sebe upravo na buvljaku pod Trebjesom.
“Ovaj ponedeljak je loš, zbog vremena, ali nadamo se već sledećem ponedeljku da će vrijeme da posluži”, rekao nam je prodavac Marko.
Širok izbor, a i ljubazni prodavci učine da se ne pokajete i obiđete ih svakog ponedeljka na istoj lokaciji. Oni najuporniji su tu svakog ponedeljka, po kiši, mrazu i snijegu, pa čak i za praznike.
”Skromna zarada jutros iako je vrijeme loše i nema puno naroda.
Zaradim svake nedelje solidnu svotu novca koja je dovoljna za mene kao radnika i mog gazdu.
Ja sam uvijek bio optimista što se tiče posla, pa nek’ tako i sad ostane, nadam se iskreno još većoj zaradi”, rekao nam je drugi prodavac.
Na pitanje da li je prodaja slaba zbog lošeg vremena, rekao je:
”Čim je vrijeme loše svakako da ima manje ljudi, a pri tom i manje zarade. Nadam se da će lijepo vrijeme poslužiti već od naredne nedelje i da će se zaraditi određena svota novca”.
Sa izlaganjem robe počnu od ranog jutra, a ostanu do popodnevnih časova, u zavisnosti od vremenskih prilika i od posjećenosti kupaca.
S.T.