Pazarni dan je u Nikšiću rezervisan za ponedeljak, to je svima poznato,  pa vam prenosimo stanje sa jednog od najpoznatijih buvljaka.

Buvljak u Kličevu se, kako kažu prodavci, ranije mogao pohvaliti većom posjetom kupaca, ali i ponudom robe. Znatno je manje štandova, iz dana u dan, ali i dalje se tu može naći baštenski alat, rasad, cvijeće, plastika, garderoba, kućna dekoracija, alat, cigarete.

„Ne smijemo se žaliti, obzirom na uslove, ali se ne može porediti buvljak prije deset godina i sad. Mi se trudimo da odgovorimo na potrebe kupaca, mada to su sve stalne mušterije koje namjenski dolaze kod nekog od nas“, kazao je jedan od prodavaca.

A da oni koji tu dolaze zaista dolaze namjenski i kod „svojih“ prodavaca svjedok je Mađo, koji se uputio ka štandu svog prijatelja kod kojeg kupuje duvan.

„Bila je plata pa sam došao da izmirim dug i uzmem novu dozu duvana. Godinama kupujem  ovdje, pa sam postao i prijatelj sa čovjekom koji mi nabavlja najbolji duvan iz Trebinja. Dobra saradnja se ne prekida“, istakao je Mađo.