12. izdanje Bedem festa ove godine trajaće jedno veče, počeće sjutra, 13.jula od 21:00 h. Kapije Tvrđave se otvaraju od 19 časova i Petar Šundić, direktor festivala poziva posjetioce da dođu ranije da se ne bi pravile gužve. Festu će moći da prisustvuje između 700 i hiljadu ljudi.

Karate za ovogodišnji Bedem fest će se prodavati na licu mjesta, uzimaće se podaci kupaca radi daljih kontakata. Cijena karte je 15 eura, a prodaja će početi od 19 časova.
“Na veliki državni praznik Trinaestojulski ustanak 12. izdanje Bedem festa. Opet smo pioniri. Po prvi put se dešava da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje, Opštom bolnicom i Domom zdravlja iz Nikšića i Podgorice organizujemo festival. Imajući u vidu trenutno povoljnu epidemiološku situaciju, odlučili smo da ovogodišnje izdanje protekne uz poruku “Vakciniši se” kako bismo na taj način, a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore i Institutom za javno zdravlje dali svoj doprinos u pravcu ostvarivanja strateškog cilja- što većeg stepena imunizacije našeg stanovništva. Danas na Trgu boravi autobus za vakcinaciju do 12 časova i sjutra će biti ovdje na platou ispred Tvrđave u periodu od 17:00 do 20:00 časova. I prvih pedeset mladih ljudi od 18 do 30 godina koji se vakcinišu dobiće besplatne karate. Pozivamo sve sugrađanke, sugrađane da se odazovu našoj zajedničkoj akciji i da se tom prilikom vakcinišu”, kazao je Petar Šundić.
U saradnji sa Vatrogascima Nkšića biće izvršena dezinfekcija prostora. Volonteri Crvenog krsta dijeliće maske i dezinfekciona sredstva.
Šundić je uputio posebnu zahvalnost uputio predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću i Skupštine opštine Nemanji Vukoviću.
„Sjajna saradnja i razumijevanje, izuzetna komunikacija. Izvan politike, vodeći računa da Nikšić ide naprijed“, istakao je Šundić.
Amira Medunjanin će otvoriti 12.izdanje. Potom će nastupiti bend Two Zero predstavnik partnerskog Bunt Rok festivala. Lea Dobričić će donijeti poseban šarm za ljubitelje elektronske muzike.
“Radujemo se nastupu izuzetno neobične ali svakako autentične Senide koja će uvjereni smo dati poseban pečat našoj poruci- Samo uživaj. Ovogodišnja ideja je da ženski izvođači nose ovogodišnji program”, ističe Šundić.