Volonter Nevladine organizacije “Izvor života”za područje Srbije Dalibor Bajić iz Plandišta odlučio je da donira bubreg Rajku Medojeviću iz Mojkovca. 

Dalibor je rođen 1990. godine, vlasnik je donorske kartice od 2012. godine, iz humanih razloga 2019. godine donirao je kožu.

Njemu je drago što ima saradnju sa NVO Izvor života i što preko njih ima šansu da pomogne Rajku Medojeviću koji je na dijalizi od 2019. godine.

 

„Obavljanje transpalatacije predviđeno je u Istanbulu jer kao što je poznato u našoj zemlji za nesrodnike to nije moguće. Za troškove transplatacije, boravka i puta Rajku je potrebno oko 40 0000 eura što porodica nije u mogućnosti da priušti pa poziva sve ljude dobre volje da pomognu da Rajko što prije riješi agoniju u kojoj se nalazi“, kazali su iz NVO Izvor života.

Rajko i porodica Medojević zahvalni su Daliboru što je odlučio da baš njemu pomogne, dok Dalibor apeluje na sve ljude da se prestanu djeliti po vjeri, naciji, i politici i da svi zajedno živimo u ljubavi.

„Naša organizacija NVO Izvor života ponosna je na svoje volontere koji se sve više odlučuju na korak donacije organa ljudima u nevolji jer nema veće sreće od one kad nekom poklonite šansu za novi život. Hvala Daliboru što još jednom dokazujemo hrabrost i ne marimo za bilo kakve razlike“, ističu iz ove organizacije.

Svi ljudi dobre volje i koji to mogu donacije mogu uplatiti na broj računa: Rajko Medojević CKB BANKA 51022049702830157