Na Trgu slobode učenici JU „Prva srednja stručna škola“, u saradnji sa profesorima organizovali su osmomartovski bazar.

Učenici su na bazaru izložili ručno izrađene suvenire, koje su pravili zajedno sa svojim profesorima. Novac od prodaje suvenira pokloniće školi da bi kupila opremu, koja će pomoći i poboljšati njihovo obrazovanje.

„Na ovu ideju došli smo zajedno sa svojim profesorima, a u svemu nas je podržao i direktor škole Goran Davidović. Bazar smo otvorili šestog marta na Trgu, a juče smo se zbog kiše preselili u hol škole. U izradi suvenira pomogli su nam profesori, a i učenici svih odjeljenja od prvog do četvrtog razreda koji su željeli da pomognu“, kazala je učenica škole.

Na tezgi se moglo naći raznih suvenira, od malih ukrasnih kutija za nakit do ukrasnih flaša, izrađenih od drveta, stakla i drugih materijala. Učenici su takođe imali u vidu i cijene, pa je sve bilo pristupačno tako da svako može priuštiti poklon za dragu osobu, a ujedno i pomogne školi.

„Sav novac od prodaje ide školi, kako bi se kupile knjige za bibiloteku, jer je slabo opremljena, kao i druga oprema koja nedostaje školi, kao projektor i tehnička pomagala koji bi nam pomogla u obrađivanju gradiva iz pojedinih predmeta. Ljudi kupuju i žele da pomognu, čak i možda više daju novac kao donaciju nego zbog samih poklona, što je dobro“, istakla je učenica.

Učenici su poručili da se Osmi mart ne slavi samo kupovinom poklona, te i da se žene trebaju slaviti svaki dan, ne samo jednom godišnje. Ljubav se treba širiti, kako oni ističu, nezavisno od praznika.