Naši sugrađani i sugrađanke smatraju da se na današnji dan žene trebaju osjećati posebno, ali i da žene ne treba slaviti samo tokom Osmog marta, već tokom cijele godine.

„Osmi mart za mene predstavlja dan kada žene dobijaju pažnju koju zaslužuju, kada se svi posvete ženama i pokazuju zahvalnost i ljubav. Najljepši poklon koji sam dobila su čokolade i ruže“, Milica (41).

Kako ona ističe, danas očekuje da se sve žene koje poznaje osjećaju lijepo.

„Danas proslavljamo sve što su žene postigle i što i danas postižu. Ovo je dan koji označava borbu za jednaka prava i prepoznaje trud i doprinos zena, koji čak i sada nije dovoljno prepoznat u društvu. Ovaj dan je samo podsjetnik na značaj žene i trebalo bi da se slavi svakog dana“, kazala je Željka (18).

Kako ističe Milica (21), na ovaj dan je lijepo vidjeti male gestove i znake pažnje koje žene dobijaju.

„Najljepši poklon koji sam dobila je to što me napokon smatraju zrelom djevojkom da mi zapravo čestitaju ovaj dan. Nadam se da će u ovom danu svi uživati, a da će se malo i zamisliti o njegovom pravom značenju“, kaže ona.

Dragana (27) ovaj dan tretira kao svaki drugi, i kaže da joj uglavnom žene kupuju poklone.

„Obično mi žene čestitaju „naš praznik“. Muškarci u mom okruženju ga nisu ni čestitali, da ne pričamo o poklonu“, ističe ona.

Olji (39) Osmi mart predstavlja dan kad svaka žena treba da se osjeća posebno, a i da nije bitno kakav je poklon, samo da je od srca.

„Kako vrijeme prolazi sve više razmišljam o položaju žene u Crnoj Gori, da li je ljudsko biće ili stvar. Ipak ima kavaljera, danas sam vidjela djeda oko 70 godina koji nosi cvijeće. Ja cijenim poklon, ali o ženama se treba voditi računa svaki dan“, kazala je Marija (30).

I Nikšićani su imali komentare o Danu žena.

„Osmi mart volim jer mi se tada sve žene osmjehuju. Zato imam prijedlog da svaki osmi u mjesecu bude dan žena“, kaže šaljivo Dragan (36).

Filip (19) kaže da njemu Osmi mart nije od posebnog značaja, pored toga što mu pruža priliku da pokaže majci da nije zaboravljena.

Kako ističe Milan (46), Osmi mart je isti kao svaki dan, ali voli da kupi ženi ružu kako bi se lijepo osjećala.

„Osmi mart je uzvišeni, civilizacijski dan koji slavi žene i majke koje se bore za svoja prava“, kazao je za naš portal Petar (55).