Policija je privela M.J.(36) iz Podgorice, zbog sumnje da je sinoć, u toku protesta kamenovao prostorije TV Pinka u kojem je povrijeđena novinarka te televizije, Ivana Drobnjak.

“Sumnja se da je M.J, zajedno sa još nekoliko lica, večeras prilikom razilaženja učesnika nenajavljenog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta, zasuo kamenicama prostorije TV PINK M. Polomljeno je više stakala na objektu ove televizije, a tom prilikom lakše tjelesne povrede je zadobila urednica u ovoj TV kući. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela. Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica koja su zajedno sa M.J. kamenovala prostorije ove televizije”, saopšteno je iz Uprave policije.
Proteste su obilježili i neredi u kojima je povrijeđen redar Zoran Mustur, izazvani od grupe huligana koja se u jednom trenu izdvojila.
Predstavnici Demokratskog fronta su osudili ove napade, navodeći da se ne radi o njihovim istomišljenicima već o ljudima “koji su po zadatku htjeli da izazovu nerede sa ciljem da mirne građanske proteste predstave kao rušilačke”.

“Tokom sinoćnjih protesta povrijeđeno je još 18 redara, zato pretpostavljamo da policija neće identifikovati, a tužilaštvo procesuirati pripadnike huliganskih grupa koje su ANB i djelovi policije ubacili da izazovu nered. Posebno je simptomatično što je Uprava policije odlučila da povuče policijske snage sa rute kuda su šetali demonstranti ostavljajući ih vidljive u okolini, i tako otvarala prostor instruisanim grupama huligana da svojim djelovanjem i napadima na demonstrante i na policiju izazovu žrtve kako bi za to bili optuženi organizatori mirnih protesta”, saopšteno je iz Demokratskog fronta.