Protest koji je Demokratski front organizovao na Trgu Republike u Podgorici okupio je nekolike hiljade gradjana, a iz Uprave policije je saopšteno da je policijski starješina zadobio teške tjelesne povrede, dok je još pet policajaca lakše povrijedjeno. Organizatori traže da se do subote formira prelazna vlada, a premijer Milo Djukanović podnese ostavku i najavljuju masovniji protest u subotu ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni.

Prema procjenama policije četiri do pet hiljada ljudi okupilo se na Trgu republike oko 19 časova, odakle su krenuli ka zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova, a potom su i blokirali saobraćaj u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na potezu od ugla ulica Slobode i Kralja Nikole do ugla sa ulicama Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića.

protesti-podgorica-18-okt-1445189626-764603

Izvor: Blic.rs

“Učesnici nenajavljenog javnog okupljanja u Podgorici, u organizaciji Demokratskog fronta, večeras su na više lokacija policijske službenike gađali kamenicama, zapaljenim bakljama, flašama i metalnim i drugim predmetima, a pokušali su i da na više mjesta probiju policijski kordon i zaštinu ogradu kod objekta Skupštine. Policijski službenici, iako su se za to stekli zakonski uslovi, ka ovim licima ni u jednom od ovih slučajeva nisu upotrijebili sredstva prinude”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je policijski starješina, koji je pogođen kamenicom, zadobio teške, dok je još pet policajaca zadobilo lakše tjelesne povrede.

“Jednom učesniku okupljanja je pozlilo nakon što je pogođen iz mase, navjerovatnije kamenicom, a koja je bila namijenjena policijskim službenicima. Njemu su policijski službenici pružili prvu pomoć i obezbijedili mu transport do medicinske ustanove gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede”, tvrde iz Uprave policije, dodajući da se prvo gađanje policije desilo na uglu ulica Slobode i Karađorđeve, kada su demonstranti “zasuli kamenicama policijske službenike koji nisu ka njima upotrijebili sredstva prinude, iako su se za to stekli zakonski uslovi”.

CDM

Izvor: CDM.me

 

Kako prenosi portal CDM, poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić apelovao je u svom govoru na učesnike protesta da ne prave incidente i napadaju policiju, jer su to njihovi rodjaci i braća. Iz Fronta tvrde da su policiju napali maskirani mladići koji su ubačeni.

Iz Demokratskog fronta zahtijevaju od parlamentarne većine da se do subote formira prelazna vlada, a da premijer Milo Đukanović podnese ostavku. Oni dodaju da su danas došli kao poslanici, a ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, u subotu će zvati cijelu Crnu Goru.