Rezervacije iz Velike Britanije i Belgije za septembar su već otkazane, a počelo je otkazivanje i iz regiona, što može da znači da će u narednih deset dana sezona biti završena, ocijenio je suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars, Žarko Radulović.

“Nakon što je Velika Britanija stavila Crnu Goru na ‘crvenu listu’, gosti iz desetak soba u hotelima kompanije Montenegro stars u Budvi prekinuli su odmor i vratili se kući ranije”, kazao je Radulović Pobjedi.

On je rekao da vijest za Englesku još nije rasprostranjena u punom kapacitetu, ali su njihovi državljani već počeli da napuštaju Crnu Goru.

“Gostima koji su otišli, vratili smo novac za dane koje nijesu iskoristili. Ono što brine jeste da su rezervacije iz ove zemlje i Belgije za septembar već otkazane, a počelo je otkazivanje i iz regiona, što može da znači da će u narednih deset dana sezona biti završena”, poručio je Radulović.

On je naveo da ga ne bi ga čudilo da se i zemlje regiona odluče na takav korak, posebno imajući u vidu nedavnu najavu premijera Zdravka Krivokapića da bi 1. septembra broj dnevno zaraženih mogao da dostigne hiljadu.

“Trenutno nas Moldavija, Ukrajina i Kazahstan još nijesu stavili na ‘crvenu listu’, ali me neće čuditi da nas na tu listu stave i zemlje regiona, jer, sa pozicije zdravlja i bezbjednosti, ima logike da se to desi”, smatra Radulović.

On je rekao da nije optimističan kada je riječ o postsezoni, jer, kako je dodao, ne može da zatvori oči i da se pravi da ništa ne vidi, kad vidi.

Radulović smatra da slijedi “period otrežnjenja”, navodeći da neće da kritikuje to što je bio dozvoljen ulazak bez PCR testa, jer je to bila nasušna potreba i nešto što je dalo kakvu takvu sezonu.

“Problem broj jedan smo mi. Ako pogledate statistiku da je od 760 oboljelih, 45 stranaca, jasno je da smo mi raširili ovu pandemiju, jer se nijesmo vakcinisali, a mogli smo. Mi smo dozvolili da se održavaju skupovi đe je hiljade mladih boravilo na jednom prostoru po nekoliko sati, opušteni uz alkohol i možete samo zamisliti šta to znači za prenošenje virusa”, poručio je Radulović.