PKCG
Prijave za predsjednika Privredne komore (PKCG) podnijelo je pet kandidata, saopštili su Danu iz te organizacije.
“Mandatna komisija će najkasnije do 20. jula analizirati blagovremenost i ispravnost pristiglih prijava, a zatim Upravnom odboru dostaviti informaciju o kandidatima za izbor predsjednika Komore, sa kojom će javnost biti upoznata nakon toga. Spisak kandidata koji su ispunili propisane uslove Upravni odbor dostavlja Skupštini Komore najkasnije do 22. jula”, naveli su iz PKCG.
Dan je naveo da se za predsjednika prijavio vlasnik Stadiona Vojin Žugić i predsjednik Američke privredne komore Nikola Tripković, dok su u međuvremenu prijave podnijela još tri kandidata. Prema njihovim informacijama, prijavili su se i Boris Spalević, generalni sekretar Asocijacije naftnih kompanija, predsjednik Asocijacije menadžera Budimir Raičković i još jedan kandidat, čije ime nisu uspjeli saznati.
Jedini koji je javno obznanio kandidaturu je prvi čovjek AMM-a Raičković. Njega je izvršni odbor AMM-a jednoglasno podržao za kandidovanje za predsjednika PKCG.
Prema infromacijama Dana, predstavnicima Privredne komore je saopšteno da, ukoliko izaberu kandidata DPS-a, Vlada neće sarađivati sa njima. Žugić je kandidat koji je blizak DPS-u, tačnije, bio je na listi te partije za lokalne izbore u Podgorici.
Konkurs za predsjednika je raspisan nakon što je Vlastimir Golubović, sredinom juna, podnio ostavku.
Izvor: Dan