sah

Fide majstor Miloš Pečurica, savladao je Božidara Kisića u šestom kolu drugog intermajstorskog turnira, u sklopu Proljećnog šahovskog festivala. U igri daminog pješaka, Pečurica ja hladnokrvno odgovorio na Kisićevo rano g4, i preciznim računom odbranio svog kralja, a u raspletu zaradio i figuru. Ovom pobjedom se izdvojio na čelu tabele sa poenom više od prvih pratilaca, velemajstora Nebojše Nikčevića, intermajstora iz Bosne i Hercegovine Vitomira Arapovića i makedonskog fide majstora Olivera Organdžieva.

Zanimljivu partiju odigrali su Arapović i Nikčević, u sicilijanskoj odbrani naš velemajstor je žrtvovao kvalitet, sa punom kompenzacijom i dva jaka lovca, iskusni Arapović se nije snašao u komplikacijama, pa je Nikčević zabilježio pobjedu.
Mlađani Vuk Miletić je realizovao prednost u partiji protiv Nikole Kovačevića, pa je talentovani omladinac zabilježio veoma važnu pobjedu.
Toni Kiroski i Predrag Nikač su brzo remizirali u sicilijanskoj odbrani, baš kao i Đorđije Kontić i Oliver Organdžiev u holandskoj odbrani.
Danas je rođendan proslavio makedonski intermajstor Toni Kiroski, prije početka šestog kola, sekretar ŠSCG, Boro Miljanić je našem gostu uručio kao poklon knjigu našeg velemajstora Nebojše Nikčevića, kao sjećanje na turnir u Nikšiću i rođendan koji je proslavio tokom turnir! Toniju, povodom rođendana, želimo sve najbolje! Toni je poklonio još jedan zidni sat, sa šahovskim motivima, koji će krasiti prostor u kancelariji ŠSCG.