Počela realizacija projekta Nikšić je moja adresa

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović, potpisao je danas ugovor sa NLB bankom koja je ponudila najpovoljnije kreditne uslove na osnovu javnog poziva za učešće u realizaciji projekta „Nikšić je moja adresa“.

“Projekat podrazumijeva obezbjeđivanje subvencija za stambene kredite, koji će našim sugrađanima omogućiti da po veoma povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje”, piše u saopštenju Opštine Nikšić.
Kako dodaju, danas je raspisan i javni poziv za korisnike, odnosno građane koji će trajati 15 dana i podsjećaju da je u toku javni poziv u okviru kojeg se prijavljuju ponuđači stanova koji će biti na raspolaganju korisnicima.
“I ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da iskoriste sve povoljnosti projekta ‘Nikšić je moja adresa’, kao i ponuđače stanova iz Nikšića da se prijave i budu naši partneri u ovom projektu.
Napominjemo da je posebna pažnja usmjerena na mlade bračne parove, a u prioritetne ciljne grupe prepoznate su osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju. Takođe, u prioritetnu ciljnu grupu obuhvaćeni su i zaposleni u javnom zdravstvu, kao izraz posebne brige i zahvalnosti za uložene napore tokom trajanja pandemije COVID – 19”, kazali su iz Opštine.
Navode da će kamatna stopa u visini do 2,50% na godišnjem nivou biti konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost otplate će biti do 25 godina.
“Namjera našeg projekta je da se obezbijede povoljna kreditna sredstva i po ročnosti i po kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije koja se izdvaja za iznajmljivanje stana. Sredstva za realizaciju ovog projekta planirana su Budžetom Opštine Nikšić za 2021. godinu u iznosu od 350.000 eura”, kazali su.
Iz Opštine Nikšić napominju, da je zadatak lokalne uprave da kreira povoljan ambijent za život i rad svih svojih građana, a rješavanje stambenog pitanja jedna je od osnovnih životnih potreba kojoj su posvetili posebnu pažnju.
“Cilj projekta je da mladi kadrovi ostanu u Nikšiću i doprinesu razvoju svog grada. Želja nam je da svako od njih ima svoju adresu u Nikšiću, svoj krov nad glavom i svoju sigurnost”, zaključuju u saopštenju.