Bazar domaćih proizvoda

Na gradskom Trgu slobode u Nikšiću, predsjednik Opštine Marko Kovačević otvorio je bazar domaćih proizvoda. Organizatori Bazara su Opština Nikšić i Turistička organizacija Nikšić u partnerstvu sa MFI Alter Modus-om.

Otvarajući bazar, Kovačević je poručio da mu je drago da se realizuje na Trgu slobode koji je posebno frekventan u septembarskim danima kada ima dosta kulturnih dešavanja.

„Posebno nam je drago što ovaj bazar ostvarujemo sa MFI Alter Modusom, bankom i firmom koja je društveno odgovorna prema lokalnim zajednicama u kojima obitava i djeluje. Pohvalio bih i Turističku organizaciju. Ovo je negdje i kruna ovogodišnjeg djelovanja gdje smo imali najuspješniju sezonu u proteklih godina i gdje smo imali najveći broj posjeta i noćenja, posebno u odnosu na 2019. pred koronu. To je dokaz predanog rada novog rukovodstva TO i nas kao Opštine, koji smo prepoznali koji ljudi treba da budu na tim mjestima“, kazao je Kovačević, navodi se u saopštenju za javnost.

Nebojša Krsmanović, menadžer Poslovne mreže za Sjever MFI Alter Modus, kazao je da mu je čast što sarađuju sa TO Nikšić i što su podržali događaj kakav je bazar domaćih proizvoda.

„Naša dugogodišnja istorija poslovanja, kao i iskustvo u mikrokreditima, pomaže nam da budemo prepoznati u lokalnim zajednicama kao kompanija koja usluge pruža na brz, jednostavan i fleksibilan način. Tako omogućavamo našim klijentima da zadovolje potrebe koje se tiču pokretanja, razvoja i očuvanja biznisa odnosno poboljšanja kvaliteta života“, istakao je Krsmanović.

Nakon otvaranja Bazara održan je prigodan kulturno-umjetnički program.

U sklopu Bazara sjutra će u 10 časova biti organizovana i dječija likovna kolonija “Atelje Put”, pod vođstvom slikarke i profesorice likovne kulture Angeline Janjušević. Koloniju će otvoriti hor OŠ “Milija Nikčević” pod diregentskom palicom Marice Pejović, a izvođenjem pjesama nikšićkih autora.

 

Izvor: Vijesti