Od naše sugrađanke, pjesnikinje Gordane Sarić navikli smo samo na velika i značajna priznanja. Pa tako Goca je bila na Svjetskom kongresu pjesnika u Budimpešti, dobila je i nove nagrade i sve to za vrlo kratko vrijeme.

Gordana je postigla veliki uspjeh na Svjetskom kongresu pjesnika u Budimpešti, gdje su je predstavili kao „Primadonu iz Crne Gore“.
Ona se na Kongresu predstavila na španskom i francuskom jeziku.
„Na Kongresu je bilo dosta pjesnika iz Latinske Amerike, Meksika, Brazila, Ekvadora, Kolumbije, Izraela, Španije, Njemačke, Češke, Rumunije. Imali su prijem kod potpredsjednika mađarskog parlamenta i nastup u MUZEJU KULTURE “PETEFI”, kazala je Sarić za naš portal.
Poslije uspjeha na Kongresu Gordana nastavlja da dobija regionalna i svjetska priznanja.
Dobila je specijalnu nagradu štampanje knjige od Fondacije Takec iz Bitola na konkursu Široki sokak, a u Lovranu je dobila Premium nagradu na promociji Zbornika Kraljice karnevala.
Ona je proglašena i počasnim doktorom humanosti Univerziteta Prixton iz Amerike na čelu sa profesorom dr Džozef Spensom.
Na Konkursu Evropskog šampionata poezije u Rumuniji dobila je nagradu popularnosti za pjesmu „Niko kao ti“.
Gordanine pjesme su upravo objavljene uz doktore nauka u prestižnoj Svjetskoj antologiji “Pjesnici kosmosa” urednika prof. dr Džernaila Ananda iz Indije.