Predstava Nikšićkog pozorišta “Bilo jednom u maju”, rađena po tekstu Žolta Požgaja, u adaptaciji i režiji Gorana Bulajića biće izvedena sjutra na sceni Kulturnog Centra u Istočnom Sarajevu, u okviru 20. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame. Naredne večeri, istu predstavu Nikšićko pozorište izvešće na sceni Sarajevskog ratnog tetara.

Na Festivalu koji se održava od 8. do 12. decembra, osim Nikšićkog pozorišta, učestvuju Pozorište Slavija iz Beograda sa predstavom “Opasna igra” u režiji Velimira Mitrovića, Narodno pozorište iz Beograda sa predstavom “Mali bračni zločin” režisera Filipa Grinvalda, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada sa komadom “Autobiografija” u režiji Predraga Štrbca i Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke sa predstavom “Mrešćenje Šarana” u režiji Egona Savina. Pored ovih pet predstava na Festivalu će biti izvedene i četiri monodrame.

Festival ima takmičarski karakter, a biće dodijeljene nagrade za najbolju kamernu predstavu, najbolju monodramu, kao i za najboljeg glumca i glumicu Festivala.

Kako prenosi Portal RTCG, gostovanje Nikšićkog pozorišta podržali su Ministarstvo kulture Crne Gore i Opština Nikšić, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.