Policija CG

 

Policijski službenici nikšićke policije su preduzimajući aktivnosti na otkrivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, krivično procesuirali četiri osobe zbog pet krivičnih djela izvršenih tokom avgusta na području Nikšića, saopštili su iz Uprave policije.
Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv R.D. (43) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela krađa. On je ova djela izvršio 11. i 12. avgusta na štetu jednog građanina i jednog butika, a na način što je, kako se sumnja, iz otključanih vozila otuđio duvanske proizvode i obuću.
Zbog sumnje da je izvršila krivično djelo krađa krivična prijava je podnijeta protiv S.P. (58) zbog sumnje da je izvršila krivično djelo krađa na štetu jednog marketa. Ona je, kako se sumnja, koristeći nepažnju zaposlenih iz unutrašnjosti marketa otuđila veću količinu prehrambenih artikala.
Krivična prijava zbog krivičnog djela falsifikovanje i zloupotreba kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje podnijeta je protiv S.R. (27) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, 9. avgusta, u više navrata, sa protivpravno pribavljene bankovne kartice, na tri benzinske stanice na teritoriji opštine Nikšić izvršio plaćanja.
Zbog krivično djela krađa u produženom trajanju nikšićka policija je lišila slobode V.B. (42) iz Nikšića, a koji je tokom avgusta otuđio dva vozila. On je, kako se sumnja, tokom noći između 28. i 29. avgusta otuđio vozilo marke „VW Polo“ koje je bilo parkirano ispred jedne kuće. Preduzetim radnjama policije locirano je vozilo koje je otuđeno, u čijoj neposrednoj blizini se nalazilo nepoznato lice koje je dovedeno u službene prostorije.
Daljim radnjama utvrđeno je da se radi o V.B., a pretresom stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice pronađena je polisa od vozila marke „Renault Clio“, a koje je otuđeno 26. avgusta, kao i ključ od vozila marke „VW Polo“.
Osumnjičeni je sinoć oko 18.00 časova lišen slobode, a danas će biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.
Oba vozila su vraćena vlasnicima, saopštili su iz MUP-a.